Baietelul de trei ani al carui cadavru a fost adus la malul marii, in Turcia, se numea Aylan Kurdi iar familia sa fugise din Kobane de jihadistii Statului Islamic, scrie The Telegraph, care citeaza site-ul canadian de stiri OttawaCitizen.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, in tragedie si-au pierdut viata Galip Kurdi, fratele sau in varsta de 5 ani, si mama lor, Rehan. Tatal sau a declarat ca doreste sa se intoarca in Kobane, unde sa fie ingropat alaturi de familia sa.

Site-ul canadian scrie ca autoritatile din Canada au refuzat o cerere de azil din partea familiei. Teema Kurdi, sora tatalui baietelilor, coafeza in Vancouver de peste 20 de ani aici, a declarat ca familia a depus o "cerere G5 sponsorizata privat".

Dar autoritatile pentru imigratie au decis sa o respinga, in iunie, din cauza "complexitatii cererilor de azil din Turcia", tara care refuza adeseori sa ofere vize de iesire pentru refugiatii neinregistrati care nu detin pasapoarte.

"Am incercat sa ii sposorizez, prietenii si vecinii mei m-au ajutat cu depozitul bancar, dar nu am putut sa ii scoatem de acolo si s-au dus cu barca. Le plateam chiar si chiria in Turica, este oribil modul in care sunt tratati sirienii acolo", a declarat Teema.