Primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat joi ca imaginea baietelului gasit mort pe malul marii, in Turcia, este "foarte, foarte socanta" si ca Europa trebuie sa primeasca oamenii care fug pentru a-si salva vietile, dar a avertizat ca Imperiul Roman s-a prabusit sub povara imigratiei masive, potrivit The Telegraph.

"Este foarte dificil; trebuie sa rezolvam problemele la sursa si sa oprim oamenii sa vina in acest fel dar, desigur, daca oamenii au probleme si se tem pentru vietile lor, trebuie sa ii primi", a spus acesta, comentand imaginile cu un copil sirian inecat, adus la mal in apropiere de statiunea turceasca Bodrum, si care au devenit un simbol al dramei pe care o traverseaza sirienii care fug din calea razboiului.

Acesta a avertizat insa ca nu trebuie creata impresia ca oricine poate veni in Europa "fara nicio problema: "Nu trebuie sa cream un factor de atractie si trebuie sa face distinctie intre cei care sunt intr-adevar speriati de persecutii si cei care emigreaza cautand o viata mai buna".

"Trebuie sa explicam foarte clar oamenilor care vor sa vina din aceste tari ca nu este un Eldorado aici, doar vii si primesti ajutoare. Si ma tem ca daca nu lamurim asta foarte clar vom crea conditiile ca migratia sa continue si sa creasca.

Sa nu uitam ca prabusirea Imperiului Roman s-a datorat imigratiei. Miscarile masive de populatie nu sunt sustenabile, in cele din urma", a mai spus Johnson.