Premierul ungar Viktor Orban discuta, joi, la Bruxelles, despre criza refugiatilor, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Orban a declarat, intr-o conferinta de presa comuna cu Martin Schulz, ca Ungaria pregateste, pana pe 15 septembrie, un pachet de 15 masuri in contextul crizei refugiatilor, inclusiv o "bariera fizica" pentru a contracara afluxul acestora. "Ungurii sunt speriati, europenii sunt speriati. Situatia a scapat de sub control", a declarat Viktor Orban, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Viktor Orban a afirmat la Bruxelles, in legatura cu criza refugiatilor, ca "nu este o problema a Europei, ci o problema a Germaniei. Nimeni nu vrea sa ramana in Ungaria, in Slovacia, in Estonia sau in Polonia. Toti vor sa mearga in Germania. Treaba noastra este doar sa ii inregistram pe refugiati si ii inregistram." (AFP)

Viktor Orban spune ca tara sa a facut totul pentru a respecta reglementarile UE in ceea ce priveste protectia frontierelor.

De asemenea, premierul ungar indeamna refugiatii sa nu plece dinspre Turcia spre Europa, spunand ca "pozitia morala" a Europei ar trebuie sa fie aceea sa le spuna oamenilor sa nu vina.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat, joi, inaintea intalnirii cu Viktor Orban, in legatura cu o posibila "diviziune intre Est si Vest a Uniunii Europene".