Politia le-a cerut miercuri seara imigrantilor sa evacueze piata din fata Garii Keleti si sa intre in pasaje subterane sau in zonele de tranzit desemnate, potrivit postului public M1, citat de MTI.

Un corespondent M1 a relatat de fata locului ca imigrantii s-au conformat si ca nu mai strigau sloganuri ca anterior, potrivit Mediafax.

Autoritatile au blocat, miercuri dimineata, intrarea in gara a imigrantilor.

La toate punctele de acces catre gara au fost stationati politisti.

Trenurile circulau, iar pe peron era permis accesul pasagerilor "obisnuiti", potrivit unui corespondent MTI.

Piata din fata garii internationale de la Budapesta si zona din jurul garii au fost pline de imigranti miercuri, pentru a doua zi consecutiv, dupa ce politia le-a interzis accesul in trenuri pentru a-si continua calatoria catre Europa Occidentala. Pana la 100 de imigranti au demonstrat si au strigat "Siria", "Germania" si "ONU", potrivit corespondentului MTI.

Imigrantii au demonstrat, de asemenea, de-a lungul sinelor de cale ferata, la statia Kobanya-Kispest din Budapesta, iar politia a intervenit. Ei au refuzat sa fie urcati intr-un tren si trimisi la un centru de receptie din Debrecen. Un corespondent MTI a relatat de la fata locului ca aproximativ 100 de imigranti au ocupat peroanele, in pofida prezentei politiei.

Solicitantii de azil care au depus cereri se pot deplasa liberi in Ungaria, in aceasta etapa a procesului, a anuntat cartierul general al politiei (ORFK) intr-un comunicat. Insa ei au obligatia sa se prezinte la un centru de receptie in termen de 24 de ore, pentru a le fi examinate cererile, a adaugat aceeasi sursa.