Politia turca efectua marti dimineata o vasta descindere la Ankara in sediile grupului de presa Ipek, un critic acerb al regimului islamo-conservator al presedintelui Recep Tayyip Erdogan si un apropiat al principalului sau inamic, predicatorul Fethullah Gulen, anunta AFP.

Numerosi politisti au patruns in birourile acestui grup de presa care detine mai multe ziare si doua televiziuni, potrivit agentiei de presa Dogan.

Aceasta operatiune care vizeaza 23 de societati ale holdingului Koza Ipek "se inscrie in cadrul anchetei pentru terorism care il vizeaza pe Fethullah Gulen", a precizat agentia pro-guvernamentala Anatolia, care a adaugat ca presedintele acestui grup, Akin Ipek, se afla in strainatate.

In urma cu cateva zile, Fuat Avni, un cont de Twitter care publica informatii explozive despre anturajul lui Erdogan, a anuntat o operatiune represiva iminenta a politiei impotriva presei de opozitie.

"Erdogan a ordonat reducerea la tacere a presei critice", a scris Fuat Avni.

Potrivit acestui cont de Twitter, pe langa grupul Ipek, cotidienele Sozcu si Taraf precum si nume care apartin marelui grup Dogan se afla pe lista vizata de politie.

Seful statului turc acuza miscarea Hizmet a lui Fethullah Gulen, exilat in Statele Unite, ca a incercat sa-l rastoarne de la putere prin intermediul unei operatiuni anticoruptie lansata in iarna 2013-2014.

Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP, islamo-conservator) al lui Erdogan a ramas fara majoritate guvernamentala la alegerile din iunie, o premiera din 2002.