Doi reporteri britanici si un translator au fost plasati in arest luni, in Turcia, si au fost acuzati ca au ajutat o grupare armata ilegala, relateaza BBC News online, citat de Mediafax.

Jurnalistii de la Vice News Jake Hanrahan si Philip Pendlebury si translatorul lor au fost acuzati de un tribunal turc de faptul ca "lucreaza in contul unei organizatii teroriste", a anuntat grupul media.

Ei au fost plasati in arest preventiv de catre politie de joi, cand au fost retinuti in regiunea Diyarbakir, in sud-estul Turciei.

Politia turca i-a retinut pentru ca transmiteau informatii din sud-estul predominant kurd al tarii, fara a avea acreditare guvernamentala, potrivit unor surse din domeniul securitatii citate de Reuters.

Hanrahan si Pendlebury filmau, in districtul Baglar din provincia Diyarbakir, confruntari intre fortele de securitate turce si militantii kurzi, au precizat sursele citate.

Cei doi britanici si translatorul lor turc aveau contacte apropiate cu militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit acelorasi surse.

Armistitiul dintre Turcia si militantii kurzi a incetat in iulie, dupa doi ani si jumatate, dupa ce un grup apropiat rebelilor PKK a impuscat mortal doi ofiteri de politie.

Ankara a raspuns atacand obiective ale gruparii in Irak si Turcia.

Vice News este o institutie de presa care se concentreaza pe subiectele mai putin dezbatute din toata lumea.