Cei patru suspecti in cazul mortii a 71 de refugiati, descoperiti joi intr-un camion abandonat pe o autostrada din Austria, vor fi mentinuti in arest pana pe 29 septembrie, a decis sambata justitia ungara, transmite AFP.

"Perioada de arest preventiv pentru cei patru suspecti a fost prelungita pana pe 29 septembrie", a anuntat judecatorul principal al tribunalului din Kecskemet (Ungaria), Ferenc Bicskei, in cursul unei conferinte de presa.

"Daca acuzatiile nu sunt prezentate pana la aceasta data, atunci judecatorul apreciaza ca aceasta perioada ar putea fi din nou prelungita", a precizat purtatorul de cuvant al tribunalului, Szabolcs Sarkozy.

Suspectii, trei bulgari - proprietarul camionului si doi soferi - si un afgan, suspectati a fi "ajutoarele" unei bande organizate, au fost prezentati sambata in fata tribunalului din Kecskemet, oras situat la jumatatea distantei dintre Budapesta si frontiera cu Serbia, devenit unul dintre principalele puncte de intrare in UE pentru zeci de mii de imigranti.

Parchetul a cerut ca cei patru barbati - doi avand varsta de aproximativ 30 de ani, ceilalti doi de aproximativ 50 de ani - sa fie mentinuti in arest din cauza "naturii exceptionale" a crimei de care sunt acuzati, imputandu-le inclusiv ca au desfasurat traficul de fiinte umane "de maniera unui business".