Un ofiter de politie din Dallas (sudul SUA) a impuscat mortal joi un suspect de jaf care era inarmat cu un cutter si s-a luptat cu politistii in timp ce incerca sa fuga pentru a nu fi arestat, relateaza Reuters citand politia.

Ofiterii au raspuns la un apel anuntand un jaf intr-o casa cunoscuta pentru consum de droguri si unde au dat de suspect, a declarat seful politiei David Brown intr-o conferinta de presa.

"O lupta a urmat dupa ce ofiterii i-au cerut suspectului sa arate mainile si el nu s-a conformat", a spus Brown.

Suspectul, care nu a fost identificat, a incercat apoi sa fuga cu un vehicul utilitar sport, potrivit Agerpres.

"In timp ce era in interiorul vehiculului, ofiterii au continuat sa se lupte cu suspectul si unul dintre ofiteri si-a descarcat arma asupra suspectului" inarmat cu unealta pentru taiat, a adaugat Brown.

El nu a spus cate focuri au fost trase si unde a fost impuscat barbatul.

Ofiterul a fost trimis in concediu administrativ, care este procedura standard. Biroul Federal de Investigatii Dallas a fost notificat in cadrul protocolului, a mai declarat seful politiei, citat de Reuters.

"Cu politia implicata acum in schimburi de focuri in aceasta tara, suntem extrem de critici fata de actiunile oricarui ofiter. Dar suspectul era inarmat cu un cutter", a spus Brown, adaugand ca "ofiterul a folosit forta letala in ultima instanta".