Miliardarul Donald Trump, candidat pentru investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din 2016, continua sa creasca in sondaje, in timp ce democrata Hillary Clinton pierde teren, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iar vicepresedintele Joe Biden, care ia in calcul prezentarea la investitura democrata, ar obtine un scor mai bun in fata magnatului imobiliarelor decat Hillary Clinton.

Donald Trump si-a marit si mai mult diferenta fata de cei 16 rivali republicani, obtinand 28% din intentiile de vot la nivel national, fata de 20% in 30 iulie, potrivit unui sondaj Quinnipiac University publicat joi.

Neurochirurgul Ben Carson ocupa locul doi, cu 12% din intentiile de vot, urmat de fostul guvernator de Florida Jeb Bush, senatorul Ted Cruz si senatorul Marco Rubio, fiecare cu cate 7%.

In tabara democrata, sustinerea pentru Hillary Clinton a scazut puternic la 45%, fata de 55% in 30 iulie, in timp ce principalul sau rival la investitura, senatorul Sanders, atinge cea mai inalta cotatie - 22%.

Joe Biden, care nu a anuntat inca intrarea in cursa, obtine 18% din intentiile de vot si ar reusi cel mai bun scor in cazul unei confruntari cu republicanii.

Astfel, el l-ar devansa pe Trump cu opt puncte, pe Bush cu sase iar pe Rubio cu trei. Si Hillary Clinton este cotata castigatoare, dar cu mari mai mici: patru puncte in fata lui Trump, doua in fata lui Bush si unul fata de Rubio.

Sondajul a fost realizat telefonic in perioada 20 - 25 august pe un esantion de 1.563 de americani inscrisi pe listele electorale si are o marja de eroare de +/- 2,5%.