O racheta trasa din Gaza a lovit joi sudul Israelului, fara sa provoace victime, a anuntat armata israeliana, informeaza Reuters., citat de Agerpres.

Nu a existat imediat nicio revendicare a acestui atac pe timp de noapte.

Grupuri salafiste jihadiste ce sustin un razboi sfant global sprijinit de Al Qaida au revendicat majoritatea tirurilor de rachete asupra Israelului trase de pe teritoriul de coasta de la sfarsitul unui razboi de 50 de zile in Fasia Gaza in urma cu un an.

Armata a declarat intr-un comunicat ca racheta a lovit o zona adiacenta frontierei cu Gaza si nu au fost anuntati raniti.

Potrivit site-ului Ministerului de Externe israelian, 11 rachete din Fasia Gaza, cu exceptia celei lansate joi, au lovit Israelul de la incetarea focului intermediata de Egipt ce a oprit razboiul din Gaza.

Israelul ii face responsabili pe conducatorii miscarii Hamas islamiste din Gaza pentru orice atac din enclava de 1,8 milioane de palestinieni. Acum trei saptamani, dupa ce o racheta a lovit sudul Israelului, avioane israeliene au bombardat o tabara de antrenament Hamas, ranind patru garzi de securitate. Un mic grup salafist a declarat ca a lansat-o, aminteste Reuters.