Doi jurnalisti au fost impuscati mortal miercuri dimineata in statul american Virginia in timp ce realizau un interviu transmis in direct de postul local de televiziune WDBJ7, anunta Reuters. In timpul transmisiunii in direct au putut fi auzite impsucaturi si tipete, potrivit sursei citate. Jurnalista Alison Parker (24 de ani) si cameramanul Adam Ward (27 de ani) si-au pierdut viata in urma incidentului.

Alison Parker si Adam WardFoto: Captura WDBJ7
  • Pe internet a aparut o iregistrare video in care crima apare filmata chiar de ucigas. Imaginile au fost incarcate pe pagina de Facebook a acestuia si pot fi vazute aici.

Ora 21:25 Barbatul a decedat la spital, a anuntat politia

Ora 19:51 Barbatul care i-a ucis pe cei doi ziaristi este grav ranit si a fost arestat, si nu este mort, asa cum se anuntase anterior, a precizat politia.

Urmarit pe o autostrada, acesta a refuzat sa se opreasca si a accelerat. Cateva minute mai tarziu, masina sa a parasit drumul si s-a rasturnat. Politistii s-au apropiat de masina sa si l-au gasit ranit la cap, prin impuscare. A fost transportat la spital cu "rani grave", a scris pe Facebook politia statului Virginia.

Identificat drept Vester Lee Flanagan, 41 de ani, care lucra si sub numele de Bryce Williams, acesta a acuzat-o pe contul sau de Twitter @bryce_williams7 pe Alison Parker ca ar fi facut afirmatii rasiste.

Persoana care era intervievata a fost ranita si a fost transportata la spital, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale.

Pe filmare se pot auzi focuri de arma si tipetele jurnalistei Alison Parker, dupa care camera de filmare cade la pamant.

Din primele informatii atacatorul este un fost angajat "nemultumit" al postului de televiziune WDBJ7, scrie Reuters. El a deschis focul in mall-ul in care se filma interviul transmis in direct.

Cei doi ziaristi erau "fiecare indragostiti de alti membri ai echipei WDBJ", a precizat conducerea televiziunii.

Un prezentator al televiziunii, Chris Hurst, a marturisit pe Twitter ca el si Alison Parker erau "foarte indragostiti". "Eram impreuna de aproape noua luni (...) Voiam sa ne casatorim (...) Tocmai sarbatorisem cei 24 de ani ai ei", a scris el.

Atentie, imagini violente!

Filmarea in timpul careia au fost ucisi cei doi angajati ai postului de televiziune a avut loc in mallul Bridgewater Plaza din statiunea Smith Mountain Lake, situata langa oraselul Moneta din comitatul Bedford, statul Virginia.

Directorul general al postului de televiziune WDBJ7 a aparut in direct pentru a le transmite telespectatorilor ca "Este o datorie foarte trista pentru mine sa va transmit ca Alison si Adam au murit in aceasta dimineata."

Interviul de miercuri dimineata, difuzat in cadrul matinalului de la WDBJ7, marca cea de-a 50-a aniversare a statiunii Smith Mountain Lake.