Ayoub El Khazzani, autorul atentatului dejucat impotriva trenului Thalys ce efectua o cursa Amsterdam-Paris, avea asupra sa o pusca de asalt AKM cu 270 de cartuse si o "sticla de 50 cl continand benzina", a informat marti procurorul general al Parisului, Francois Molins, citat de AFP.

Ayoub El KhazzaniFoto: Captura YouTube

Avea un AKM - si nu un Kalashnikov AK-47 cum a fost avansat pana in prezent -, o pusca de asalt provenind din Europa de Est si compusa din piese de marci diferite, precum si "270 de cartuse de calibrul 7,62 mm", a precizat procurorul in cursul unei conferinte de presa.

Acesta a mai spus ca Ayoub El Khazzani si-a premeditat atacul si a respins apararea lui "fantezista" cum ca voia doar sa ii jefuiasca pe pasageri.

Francois Molins a informat ca un dosar a fost deschis impotriva marocanului in varsta de 25 de ani, pentru tentativa de omor cu intentii teroriste.

"Ayoub el Khazzani a ascultat inregistrari audio pe YouTube in timp ce se afla deja in trenul Thalys, inregistrari in care un individ facea apel la credinciosi sa lupte si sa puna mana pe arme in numele Profetului", a mai explicat procurorul in conferinta de presa.

De asemenea, a mai mentionat Francois Molins, ancheta in ce-l priveste pe Ayoub El Khazzani a permis stabilirea faptului ca acesta a revenit in Europa pe 4 iunie 2015, la bordul unui zbor provenind din Antakya, Turcia.