Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR) a indemnat Europa sa se uneasca pentru a face fata crizei imigrantilor, in urma haosului din weekend in Grecia, Macedonia si Serbia, relateaza DPA, citata de Mediafax.

O capacitate mai mare este necesara in vederea asigurarii securitatii imigrantilor, in calatoria lor catre alte partie ale Europei, potrivit unui comunicat de presa emis in noaptea de duminica spre luni de Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati.

Aproximativ 7.000 de imigranti au sosit in noaptea de sambata spre duminica in Serbia, dupa ce Macedonia vecina a cedat presiunii si si-a deschis frontiera, in urma unor confruntari, vineri, intre imigranti si politie.

UNHCR planuieste sa construiasca mai multe centre de primire pentru refugiati in zona de frontiera, se anunta in comunicat.

Agentia a criticat Atena pentru faptul ca a esuat sa-i inregistreze pe imigranti inainte ca acestia sa intre in Macedonia.

Si alte state membre ale Uniunii Europene (UE) sa ofere ajutor, indeamna Vincent Cochotel, directorul Biroului UNHCR Europa, care subliniaza ca problema "nu va disparea curand si va afecta intreaga Europa".