Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, s-a declarat ingrozit de atacurile 'barbare' comise de Statul Islamic in orasul antic Palmira din Siria, unde jihadistii au aruncat in aer un templu celebru, la o saptamana dupa ce l-au decapitat fostul sef al Antichitatilor din acest oras, transmite AFP si Agerpres.

Jihadistii Statului Islamic, care controleaza Palmira din luna mai, au aruncat duminica in aer templul Baal Shamin, clasat de UNESCO in Patrimoniul Mondial al Umanitatii, edificiul fiind distrus aproape in totalitate

Ban Ki-moon si-a exprimat indignarea si fata de decapitarea fostului sef al Antichitatilor din Palmira, Khaled al-Assaad, in varsta de 82 de ani, o somitate mondiala in ce priveste acest oras antic.

'Aceste acte de teroare barbare se alatura unei lungi liste de crime comise de patru ani in Siria impotriva locuitorilor sai si a mostenirii sale', se arata in comunicatul de luni al secretarului general al ONU.

Acesta a reamintit ca distrugerea de situri clasate in Patrimoniul Mondial al Umanitatii este considerata crima de razboi.

In acelasi comunicat, secretarul general a indemnat statele lumii 'sa se uneasca si sa actioneze rapid pentru a pune capat acestor acte teroriste'.