Uniunea Europeana va revizui masurile de siguranta la bordul trenurilor, in principal in cazul curselor internationale de mare viteza, dupa atacul terorist comis vineri in nordul Frantei, anunta Comisia Europeana si Consiliul UE, potrivit Mediafax.

Noi masuri de siguranta ar urma sa fie analizate cu ocazia reuniunii ministrilor Transporturilor din statele UE, programata la inceputul lunii octombrie, au declarat oficiali comunitari.

Intrebat despre sugestiile referitoare la verificarea identitatii pasagerilor inainte de urcarea in trenuri, Jakub Adamowicz, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, a declarat ca masurile de siguranta vor fi revizuite.

"Insa comisia de lucru formata din reprezentanti ai statelor membre si oficiali UE, creata in anul 2012, a manifestat pana acum doar un interes moderat pentru schimbari majore", a spus Adamowicz, citat de Reuters.

In privinta oportunitatii introducerii unor masuri de siguranta de genul celor din aeroporturi, implementate deja in trenurile care traverseaza Eurotunelul de sub Canalul Manecii, Adamowicz a precizat: "Este vorba de o problema de proportionalitate pentru fiecare mijloc de transport".

"Este foarte important sa evitam reactii hiperactive, care ar putea fi contraproductive", a subliniat oficialul CE.

Un militant islamist, Ayoub El-Khazzani, a incercat sa deschida focul, vineri, intr-un tren Thalys care circula pe ruta Amsterdam - Paris. Teroristul a ranit trei persoane, inainte de a fi imobilizat de doi militari americani care erau pasageri in tren.