Principalul favorit la obtinerea nominalizarii republicane pentru candidatura la Casa Alba, Donald Trump, a atacat sambata managerii fondurilor de investitii spunand ca acestia sunt "plimbatori de hartii", "ucigasi ce scapa de pedeapsa", pentru ca nu-si platesc cota corecta de impozite, transmite Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura Youtube.com

Intr-un interviu telefonic pentru televiziunea CBS, Trump a promis sa schimbe legea daca va fi ales pentru ca actualul sistem loveste in clasa de mijloc americana, ce plateste taxe procentuale mai mari decat brokerii de pe Wall Street.

"Sunt foarte destepti. DAr multi dintre ei doar plimba hartii. Ei fac averi, dar nu platesc taxa. E ridicol, OK?", a acuzat Trump.

El se refera la o portita legislativa din codul fiscal ce permite managerilor de fonduri sa plateasca taxe pe castigurile de capital, nu taxa pe venit generala.

"Cativa imi sunt prieteni. Cativa, dar nici ca ar putea sa-mi pese mai putin", a spus Trump.

Candidatii anti-sistem, care se bazeaza pe nemultumirea generala a cetatenilor americani fata de status-quo si de lipsa de autenticitate a actualilor lideri politici, domina campania pentru nominalizarea la prezidentiale.