Sute de imigranti si refugiati, in special sirieni, au patruns in Macedonia sambata, dupa ce au strapuns cordoanele de politie instalate la punctul de frontiera greco-macedonean din Gevgelija, relateaza AFP.

Imigranti (imagine de arhiva)Foto: Captura YouTube

Sute de imigranti au reusit sa treaca de gardurile din sarma ghimpata, sfidand fortele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene.

Aproximativ 2.000 de refugiati, care spera sa ajunga in Europa Occidentala, se aflau de joi intr-un "no man's land", pe fasia de frontiera situata intre localitatea greceasca Idomeni si orasul macedonean Gevgelija.

Macedonia a decretat joi stare de urgenta in doua regiuni de frontiera, ceea ce permite mobilizarea armatei pentru a face fata numarului tot mai mare de imigranti.

Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigrantii care vin dinspre Grecia si se indreapta catre state mai bogate din nordul Uniunii Europene. Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia in ultimele doua luni, multe dintre ele fugind din calea violentelor din Siria.

Una dintre regiunile in care a fost decretata starea de urgenta este cea de la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde in ultimele zile au avut loc scene haotice, numerosi imigranti incercand sa urce la bordul trenurilor care merg spre Europa Occidentala.

De asemenea, starea de urgenta a fost declarata si in Kumanovo, o regiune din nordul tarii, situata la frontiera cu Serbia.