Vicepresedintele autoritatii electorale TSE din Brazilia a cerut vineri investigarea campaniei pentru realegerea presedintei Dilma Rousseff in 2014, invocand dovezi conform carora aceasta ar fi fost finantata cu bani dintr-o schema de coruptie la compania petroliera de stat Petrobras, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Intr-un document transmis procurorilor federali si politiei federale, Gilmar Mendes, care este totodata si judecator al Curtii Supreme, a precizat ca ancheta, veche de 17 luni, privind o schema masiva de fixare de preturi si scandalul mitei pentru politicieni a descoperit dovezi conform carora Partidul Muncitorilor al presedintei Dilma Rousseff a fost finantat indirect cu bani furati de la grupul Petrobras, a carui denumire oficiala este Petroleo Brasileiro SA.

Solicitarea venita din partea TSE este o noua lovitura pentru Dilma Rousseff, care nu se numara printre zecile de politicieni aflati sub investigatie pentru luare de mita, dar a carei cota de popularitate a scazut sub 10% ca urmare a scandalului si a stagnarii economice.

Partidul Muncitorilor a spus ca toate donatiile au fost legale si inregistrate corespunzator la autoritatile electorale.

Procurorii l-au inculpat joi pe presedintele Camerei Deputatilor, Eduardo Cunha, sub acuzatia ca a luat mita 5 milioane de dolari, fiind primul politician activ care este oficial pus sub acuzare in acest scandal de coruptie, cel mai mare din istoria Braziliei.

Cunha a declarat insa vineri ca nu va renunta la post in urma inculparii sale. "A renunta este un act unilateral, fiecare are dreptul sa-l faca sau nu. Insa 'a renunta' este un cuvant care nu face parte din vocabularul meu. Si nu va face parte, la fel nici 'lasitate'", a spus seful Camerei Deputatilor la o intalnire cu sindicalistii la Sao Paolo, potrivit AFP.

"Sunt absolut nevinovat. Nu exista nimic impotriva mea", a declarat Cunha, membru al PMDB, partid de centru esential pentru supravietuirea coalitiei aflate la putere.