China este “profund ingrijorata” de cum stau lucrurile in Peninsul Coreeana, a transmis vineri ministerul de externe chinez, dupa ce joi Coreea de Nord si Cea de Sud au schimbat salve de artilerie, ridicand tensiunea din zona, informeaza Reuters.

China cere partilor implicate sa inceteze orice actiuni care sa escaladeze tensiunile din peninsula si sa-si pastreze calmul, a scris pe site-ul oficial al ministerului purtatoare de cuvant Hua Chunying.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat trupelor sale sa se inarmeze pentru razboi vineri la ora 17.00,dupa ce Phenianul a dat joi un ultimatum Sudului sa opreasca propaganda contra regimului sau difuzate la granita sau sa se pregateasca de un raspuns militar, transmite Reuters.

Tensiunile in peninsula divizata intre cele doua state au escaladat joi dupa ce Coreea de Nord a tras salve spre Sud pentru a protesta fata de megafoanele instalate la frontiera.

Coreea de Nord a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa organizeze o reuniune de urgenta pentru a discuta despre manevrele militare comune dintre SUA si Coreea de Sud.