Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, "va analiza constructiv" orice solicitare a Statelor Unite privind o întrevedere cu omologul său american, Barack Obama, cu ocazia vizitei la New York în septembrie, pentru sesiunea Adunării Generale ONU, anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Preşedintele Vladimir Putin va analiza în mod constructiv orice solicitare a Casei Albe privind o întâlnire la New York cu Barack Obama", a declarat Serghei Lavrov, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia s-au deteriorat în ultimii ani, în contextul crizei din Ucraina. Vladimir Putin şi Barack Obama au vorbit ultima dată faţă în faţă în noiembrie 2014.

Vladimir Putin nu a efectuat nicio vizită oficială în Statele Unite de la începerea celui de-al treilea mandat de preşedinte al Rusiei, la jumătatea anului 2012. Vladimir Putin intenţionează să participe la sesiunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite, care va începe la New York pe 15 septembrie.

"Preşedintele Vladimir Putin intenţionează să participe la sesiunea Adunării Generale a ONU. Acesta este un eveniment major în istoria Naţiunilor Unite. Anul acesta marchează a 70-a aniversare a acestui forum, creat după victoria din cel de-al II-lea Război Mondial. Un număr mare de şefi de stat şi de guvern urmează să participe la reuniune. Şi preşedintele Rusiei intenţionează să participe la eveniment", a declarat Lavrov.

Vladimir Putin a participat la ceremonia inaugurală a sesiunii Adunării Generale ONU în anul 2005, la 60 de ani de la crearea Naţiunilor Unite. În ultimii ani, Serghei Lavrov a condus delegaţiile ruse la lucrările Adunării Generale ONU.