Vanatori de comori din SUA spun ca au descoperit o asezare de monede din aur spaniole din secolul al XVIII- lea, care au o valoare de 4,5 milioane de dolari. Cele 350 de monede au zacut pe fundul Atlanticului in largul coastelor Floridei in ultimii 300 de ani, scrie BBCNews online.

Monedele sunt de la o flota de 11 galioane spaniole scufundate in timpul unui uragan produs cand faceau o calatorie din Cuba in Spania. Acesta le-a aruncat printre recifele din dreptul coastelor Floridei, toate ajungand in final pe fundul marii.

Corabiile fusesera incarcate pe coastele Cubei cu aur si pietre pretioase, care urmau sa ajunga la regele Spaniei, Filip al V-lea. Potrivit izvoarelor istorice, o mie de spanioli si-au pierdut viata in uraganul respectiv.

Cele 350 de monede, care au fost aduse la suprafata de la sfarsitul lunii iulie, au ajuns in apropiere de tarm, ingropate sub nisip la doar un metru adancime.

Vanatoarea de comori este o activitate populara in apele din jurul Floridei. Descoperirea este cea de-a doua din ultimele luni.