Focuri de arma au fost auzite, miercuri, in apropiere de intrarea in Palatul Dolmabahce din Istanbul, cladire din perioada otomana foarte frecventata de turisti, care gazduieste totodata si birourile premierului turc, a transmis agentia turca de stiri Dogan, citata de Reuters.

Potrivit AFP, in fata palatului a fost auzita si explozia unei bombe.

UPDATE 1: Ziarul turc Hurriyet scrie ca politia a inchis strazile din jurul palatului, iar la fata locului au fost trimise ambulante.

UPDATE 2: Politia turca a retinut doi suspecti inarmati nu departe de locul in care a avut loc schimbul de focuri, transmite agentia Dogan, care mentioneaza ca nu exista informatii privind eventuale victime.

Potrivit agentiei Dogan, atacatorii au tras focuri de arma spre agentii de securitate stationati la intrarea in palat.

Turcia se afla in stare de alerta sporita dupa ce a lansat, luna trecuta, un "razboi sincronizat impotriva terorismului", care include raiduri aeriene impotriva luptatorilor Statului Islamic din Siria si asupra militantilor kurzi din nordul Irakului.

Un militant al Statului Islamic a indemnat saptamana aceasta, intr-o inregistrare video, ca turcii sa se revolte impotriva presedintelui "tradator" Recep Tayyip Erdogan si sa ajute la cucerirea Istanbulului, evidentiind amenintarea la adresa tarii membre NATO.

Turcia se confrunta de asemenea cu o amenintare din partea militantilor de extrema stanga. Gruparea "Frontul Armat Revolutionar pentru Eliberarea Poporului" (DHKP-C), listata drept organizatie terorista de SUA si Turcia, a revendicat la inceputul acestei luni un atac asupra consulatului american din Istanbul.