Autoritatile din orasul Tarragona (nord-estul Spaniei) au amenintat ca vor folosi teste ADN efectuate pe excrementele cainilor pentru a-i depista pe stapanii care nu strang mizeria lasata pe strazi de animalele lor de companie, relateaza The Guardian.

Potrivit consilierului municipal pentru spatii publice, Ivana Martinez, autoritatile vor lucra cu o universitate locala pentru a crea o baza de date cu ADN-urile cainilor inregistrati, care ar putea fi folosita pentru a-i identifica pe stapani.

Excrementele gasite pe strazi sau in parcuri ar putea fi apoi corelate, prin intermediul bazei de date cu ADN-uri, cu un animal de companie inregistrat, iar posesorul acestuia amendat, a explicat Martinez, la postul de radio Cadena Ser.

"In prezent, in afara de cazurile in care politia se afla la fata locului la momentul potrivit, este foarte greu sa stii cine incalca regulile", a spus aceasta.

Proprietarii de animale vor trebui sa acopere si costurile testelor ADN pe langa plata amenzii.

Martinez a mai declarat ca municipalitatea vrea ca baza de date sa fie operationala "cat mai curand posibil", insa nu a oferit o data in acest sens.