O bomba plasata pe o motocicleta a explodat luni langa un templu hindu din centrul capitalei thailandeze Bangkok, ucigand cel putin 12 persoane, informeaza Reuters.

Atentat la BangkokFoto: Captura YouTube

Explozia a avut loc langa altarul Erawan, situat langa o intersectie majora din capitala thailandeza.

"Tot ce pot declara acum este ca a avut loc o explozie in centrul Bangkok-ului", a declarat adjunctul politiei thailandeze.

Un politist de la fata locului si un lucrator din cadrul echipelor de salvare au spus ca 12 persoane au fost ucise. Media locala transmite ca numarul ranitilor este de circa 20.

Un martor Reuters a spus ca a vazut parti de trupuri umane langa locul deflagratiei, iar un soldat a cerut privitorilor de la fata locului sa se dea mai in spate pentru ca se cauta si o a doua bomba.

Inca nu s-a revendicat atacul. Fortele thailandeze se confrunta o mica insurgenta musulmana, in sudul tarii, predominant budist, dar rebelii rar lanseaza atacuri in afara tinutului lor, Malay.

UPDATE 1: 27 de persoane ucise, printre care si cetateni straini

Mai multi cetateni straini se numara printre cele 27 de persoane ucise, luni, cand o bomba plasata pe o motocicleta a explodat langa un templu hindu din capitala thailandeza, relateaza presa locala, citata de Reuters.

Televiziunea publica a transmis ca 27 de persoane au fost ucise in atentat, iar alte organe de presa au relatat ca cel putin trei cetateni straini se numara printre victime.

Alte cel putin 78 de persoane au fost ranite, majoritatea turisti din China si Taiwan, potrivit presei thailandeze.

UPDATE 2: Ministrul thailandez al Apararii: Autorii vizau "cetateni straini"

Ministrul thailandez al Apararii a declarat ca autorii atentatului cu bomba comis in centrul Bangkok-ului, luni seara, "vizau cetateni straini", pentru a afecta turismul in Thailanda, transmite AFP.

"Era o bomba cu TNT (...), oamenii care au facut asta vizau strainii, pentru a aduce atingere turismului si economiei" Thailandei, a declarat ministrul Prawit Wongsuwong.

UPDATE 3: Potrivit unui bilant actualizat, prezentat de seful politiei thailandeze, atentatul s-a soldat cu 16 morti, inclusiv trei turisti straini, si 81 de raniti

Mai multe institutii de presa locale au relatat anterior ca 27 de persoane au fost ucisi in atentat, insa seful politiei nationale, Somyot Poompanmuang, le-a declarat jurnalistilor ca bilantul este de 16 morti, intr-un atac despre care a spus ca este fara precedent in Thailanda, transmite Reuters.