Malaezia va solicita Google, Facebook si Twitter sa imputineze anumite "informatii false" in interesul public, a anuntat ministerul comunicatiilor, citat de Reuters.

Najib Razak a negat ca ar fi luat vreun ban in interes personalFoto: Wikipedia / Firdaus Latif

Cererea este doar ultima incercare a guvernului de a stavili nemultumirile aparute dupa e premierul Najib Razac a ajuns in centrul unei enorme controverse privind indatoratul fond de investitii de stat, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Comisia malaeziana pentru comunicatii si multimedia se va intalni cu reprezentantii Facebook, Google si Twitter “curand pentru a le solicita cooperarea privind crescandul val de informatii false si zvonuri”, a scris pe blogul sau ministrul comunicatiilor, Salleh Said Keruak.

Premierul Najib se afla sub o presiune publica enorma de cand s-a descoperit ca in contul sau personal au fost transferate aproape 700 de milioane de dolari.

Premierul a negat ca ar fi luat bani pentru beneficiul personal si a incercat prin toate mijloacele posibile sa inabuse discutiile pe aceasta temaprin demiteri, cenzurarea unor publicatii si chiar prin presiuni la adresa guvernatorului bancii centrale.

Au fost demisi inclusiv vicepremierul si procurorul general.