Avionul prabusit duminica intr-o regiune muntoasa din Indonezia cu 54 de pasageri, avea la bord 420.000 de euro, bani care urmau sa fie impartiti familiilor sarace din provincia Papua (est), a declarat luni un oficial citat de AFP.

"Patru dintre angajatii nostri au escortat transportul de bani", a declarat Haryono, seful Postei din Jayapura, care nu are un nume de familie ca multi indonezieni, adaugand ca banii erau depozitati in patru saci.

Avionul de tip ATR42-300 al companiei Trigana Air, efectua o cursa interna IL267 de la Sentani (Jayapura) catre Oksibil. Dupa 33 de minute de la decolare a pierdut comunicatiile cu centrul de control cand zbura deasupra unei zone muntoase din provincia Papua. Cursa ar fi trebuit sa dureze 45 de minute.

Compania aeriana a spus ca a existat "o problema meteorologica grava", in acea zona vremea fiind imprevizibila. La bordul aeronavei care efectua o cursa de la Sentani catre Oksibil se aflau 44 de adulti, 5 copii si 5 membri ai echipajului.

Epava aeronavei a fost gasita mai intai de catre sateni intr-o zona muntoasa din districtul Oksibil. Luni dimineata, un oficial a anuntat ca epava a fost localizata de un avion al echipelor de cautare.

Trigana Air este o companie aeriana indoneziana neautorizata sa efectueze curse in tarile Uniunii Europene din motive de securitate.