Arseni Iateniuk, premierul Ucrainei, a solicitat suplimentarea numarului de trupe in zona centralei nucleare de la Cernobil pentru a impiedica posibilele intruziuni frecvente in aria respectiva, informeaza Mediafax citand Interfax.

Arseni Iateniuk a solicitat, vineri, ministrului de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, sa suplimenteze numarul de echipaje militare care supravegheaza zona in care se afla centrala nucleara de la Cernobil pentru o perioada de cateva saptamani pentru a impiedica posibilele intruziuni.

Premierul a cerut sa fie suplimentate atat trupele trimise de Ministerul de Interne, cat si cele ale Garzii Nationale, precizand ca incendiile din zona de interdictie sunt premeditate, in mod frecvent, pentru ca in aria respectiva au fost gasite mai multe torte de foc.

"Solicit ministrului de Interne sa trimita acolo (in zona in care se afla centrala nucleara de la Cernobil - n.r.) trupe suplimentare ale Garzii Nationale si ale Ministerului de Interne. Sa trimita trupele unite ale Ministerului de Interne si ale Garzii Nationale pentru cateva saptamani pentru a pazi si a monitoriza zona de interdictie", a declarat Iateniuk in cadrul unei reuniuni a Comisiei guvernamentale privind siguranta in cazurile dezastrelor ecologice si cauzate de oameni, organizata vineri, la Kiev.

Noi incendii de vegetatie au izbucnit in zona de interdictie din Cernobil, la sfarsitul saptamanii trecute. Anterior, un incendiu de vegetatie a izbucnit sambata in apropierea satelor Zamostia si Kovsilivka, in districtul Ivankiv, situat tot in zona interzisa din jurul centralei nucleare Cernobil. Zona de interdictie creata in jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobil, situata in nordul Ucrainei, a mai fost afectata la inceputul lui iulie de incendii de vegetatie, care au generat cresterea nivelului de radiatii in regiune.