Un roman s-a inecat in Marea Adriatica dupa ce a cazut de la bordul unui feribot care circula intre Italia si Grecia, cadavrul fiind gasit de echipajul unui pescador, informeaza site-ul cotidianului La Repubblica, citat de Mediafax.

Romanul Constantin L. era disparut de miercuri seara, dupa ce, potrivit martorilor, sarise de la bordul unui feribot care facea legatura intre portul italian Ancona si Igoumenitsa, un oras situat in nord-vestul Greciei.

Imediat dupa ce alti pasageri semnalasera caderea romanului peste bord, echipajul feribotului a activat procedurile de urgenta. Cautarile cu ambarcatiuni mici au durat circa doua ore, fara rezultat, dupa care feribotul, care avea la bord circa 900 de pasageri, si-a continuat drumul spre Grecia.

Operatiunile de cautare au continuat pe parcursul noptii si in cursul zilei de joi, cu elicoptere si nave ale Pazei de Coasta italiene.

Joi dupa-amiaza, plasa unui pescador italian a capturat cadavrul pasagerului roman, care a fost transportat in portul italian Bari.

Autoritatile italiene si cele elene vor stabili circumstantele producerii incidentului.