Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov a scapat o remarca nepotrivita intr-o conferinta de presa despre Syria si combaterea Statului Islamic tinuta impreuna cu omologul sau saudit Adel al-Jubeir, starnind o furtuna pe retelele de socializare si in media pe tema libajului total ne-diplomatic, informeaza Reuters.

Inregistrarea il arata pe Lavrov asteptand traducerea unor declaratii in araba, verficand-si mobilul, luand notite, aranjandu-si ochelarii, frecandu-si usor fruntea si apoi spunand incet: “Fucking morons” (Dobitocii dracului).

Pana si un fost ambasador al SUA la Moscova, MIchael McFaul, a criticat scaparea sefului diplomatiei ruse, comentand o speculatie ca remarca s-ar fi refeit la ministrul saudit.

“Serios? Si el obisnuia sa ma acuze pe mine de limbaj ne-diplomatic”, a scris pe Twitter McFaul.

Totusi nu este clar la ce sau la cine s-a referit Lavrov, purtatoarea sa de cuvand declarand ulterior ca nu a auzit injuria si ca discutiile cu Jubeir au decurs bine.

Un fotograf Reuters a spus ca remarca ar fi putut fi adresata fotografilor ce declansasera camerele in momentele cand isi aseza ochelarii.