India cere in instanta companiei Nestle 100 de milioane de dolari pentru "practici comerciale neloiale", a confirmat un oficial al gigantului alimentar la BBC. Plangerea impotriva companiei arata ca reclamele inselatoare legate de supa de taitei Maggi au provocat daune consumatorilor.

Supele instant Maggi au fost interzise in India, dupa ce autoritatea de reglementare in siguranta alimentara a acuzat Nestle ca nu respecta legile de siguranta alimentara. Mai precis, ar contine cantitati "nesigure si periculoase" de plumb, dupa cum arata rezultatul testelor facute de autoritatile in domeniu.

Nestle a contestat acest lucru la Curtea Suprema din Bombay, sustinand ca produsele sale sunt sigure. Dar compania, care detine 80% din piata de supa de taitei instant din India, a distrus deja 400 de milioane de tone de produse Maggi.

Un purtator de cuvant Nestle in New Delhi a declarat agentiei de stiri Reuters ca acesta companie va fi in masura sa "furnizeze un raspuns de fond", dupa ce va primi o notificare oficiala cu privire la plangerea depusa la autoritatea in siguranta alimentara.

Nestle spune ca supa instant e sigura, dupa cum arata rezultatele testelor efectuate in alte tari, inclusiv SUA, Marea Britanie si Singapore.