Republica Moldova ar putea fi exclusa temporar din sistemul de asigurari "Carte Verde", din cauza restantelor unor companii de asigurari, bani necesari pentru a asigura garantia financiara externa, informeazaUnimedia.

Acest lucru ar insemna ca cetatenii moldoveni sa nu mai poata calatori cu masinile personale in spatiul european si sa fie sistat transportul de pasageri si cel de marfuri, sustine sursa citata.

"In perioada decembrie 2014- februarie 2015, Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule a fost administrat de catre niste persoane interpuse, controlate din umbra de niste figuranti in mai multe episoade care pun sub lovitura stabilitatea financiara a Republicii Moldova. In aceasta perioada, Biroul a inregistrat prejudicii de 17 mln de lei", a spus premierul moldovean, Valeriu Strelet.

Seful Executivului de la Chisinau a acuzat ca, in pofida avertizarilor, se inregistreaza cazuri regretabile care afecteaza imaginea Republicii Moldova.

"Si in prezent se mentin o serie de cazuri regretabile cum ar fi solicitarile pentru plata anumitor garantii care nu sunt platite de catre asiguratorii nostri in particular. De asemenea trucajul accidentelor pe interiorul R. Moldova cu carti verzi emise in afara. Astfel, Biroul international al asiguratorului avertizeaza ca va propune in cadrul sedintei consiliului ca Republica Moldova sa fie exlusa din sistemul de asigurari de la 1 octombrie", a declarat premierul.