Ministrii de finante din zona euro se vor intalni vineri la Bruxelles pentru a se pronunta cu privire la noul pachet de ajutor pentru Grecia, in valoare de 85 de miliarde de euro, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al presedintelui Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, informeaza AFP.

"Reuniunea extraordinara a Eurogrupului va avea loc la Bruxelles, vineri 15 august, la ora locala 15:00", a scris Michel Reijns pe contul sau de Twitter.

Atena si institutiile creditoare (Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana, Mecanismul European de Stabilitate si Fondul Monetar International) au ajuns la un acord la nivel tehnic, marti, pentru al treilea pachet de ajutorare a Greciei.

Textul a fost trimis marti seara partenerilor Greciei din zona euro si trebuie sa fie adoptat joi de parlamentul elen inainte de a fi examinat de catre Eurogrup.

"Ceea ce avem in acest stadiu este un acord la nivel tehnic. Noi inca nu ne-am pus de acord la nivel politic", a explicat, marti, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Annika Breidyhardt.