Doua noi greve de cate o zi sunt anuntate la metroul londonez pe datele de 25 si 27 august, dupa ce si Sindicatul Transporturilor feroviare si maritime anuntase greve de 24 de ore pe 25 si 27 august, incepand cu ora locala 21:00 (23:00, ora Romaniei), anunta Mediafax. Grevele ar urma sa afecteze si mai mult navetistii, deja afectati de protestele grevistilor impotriva unor planuri de introducere a serviciului de noapte.

Doua greve de cate 24 de ore au avut loc la metroul londonez in decurs de o luna, perturband grav circulatia si afectand milioane de oameni.

Principala nemultumire a grevistilor este introducerea serviciului pe timp de noapte in weekenduri. Primarul Londrei, Boris Johnson, a anuntat in urma cu cateva luni ca intentioneaza sa introduca serviciul de 24 de ore la metrou (tube, cum ii spun londonezii) vinerea si sambata, incepand din 12 septembrie.

Metroul din Londra este folosit zilnic de 4 milioane de oameni. Intreruperea activitatii acestuia supraaglomereaza transportul in comun de suprafata.