Rusia şi Arabia Saudită au stabilit o serie de măsuri pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad să reia dialogul cu toate grupurile opoziţiei pentru depăşirea războiului civil din Siria, anunţă Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul publicaţiei The Wall Street Journal.

"Am convenit să continuăm măsurile practice care au scopul relansării dialogului între Administraţia Siriei şi toate grupurile opoziţiei siriene", a declarat Serghei Lavrov după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, potrivit Mediafax.

Rusia, un susţinător al regimului Bashar al-Assad, şi Arabia Saudită, care pledează pentru înlăturarea Administraţiei de la Damasc, au intensificat cooperarea în ultimele luni, în scopul combaterii reţelei teroriste Stat Islamic, care ocupă regiuni din Siria şi Irak.

Adel al-Jubeir a declarat că a discutat cu Serghei Lavrov măsuri de securitate pentru contracararea organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic. "Am arătat că poziţia regelui Arabiei Saudite nu s-a schimbat", a spus al-Jubeir.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 230.000 de morţi.