Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marti, la Ankara, ca va continua campania impotriva militantilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) "pana cand nu mai ramane niciun terorist", transmite AFP.

"Ne vom continua lupta pana cand armele vor fi depuse (...) si nu mai ramane niciun singur terorist in interiorul frontierelor noastre", a afirmat presedintele turc intr-un discurs televizat, adaugand ca campania aeriana desfasurata de peste doua saptamani impotriva PKK a cauzat deja "pierderi importante" acestei grupari.

Erdogan a mai afirmat ca "operatiuni eficiente" au fost efectuate impotriva gruparii Statul Islamic (SI). "Am efectuat de asemenea operatiuni eficiente impotriva Daech (acronimul in araba al SI - n.r.), care ameninta securitatea noastra", a spus el.

"Nu facem diferenta intre organizatiile teroriste. Indiferent care e scopul lor, o organizatie terorista este pentru noi o organizatie terorista", a subliniat el.

Ankara a lansat pe 24 iulie un "razboi impotriva terorismului", vizand simultan PKK si combatantii Statului Islamic in Siria. Insa, in timp ce zeci de raiduri aeriene au avut ca tinta gherila kurda, doar trei au fost semnalate impotriva Statului Islamic, noteaza AFP.