Un tribunal din Indonezia a respins acuzatiile intr-un proces in valoare de 125 de milioane de dolari, indreptat impotriva uneia dintre cele mai prestigioase scoli internationale din tara si intentat de parintii unui fost elev ce pretinde ca ar fi fost abuzat sexual in mod repetat de profesori si ingrijitori, scrie New York Times.

Supozitiile de abuz sexual asupra minorului, ce au aparut in 2014, au facut valuri in randurile strainilor din Jakarta si au ridicat semne de intrebare cu privire la competenta si impartialitatea sistemului judiciar indonezian, in special in ceea ce ii priveste pe strainii ce lucreaza in aceasta tara.

Curtea a respins procesul, motivand ca reclamantii ar fi trebuit sa se indrepte impotriva tuturor celor implicati in abuzul sexual asupra copilului lor - ce atunci era in varsta de 6 ani si inscris in programul prescolar - in loc sa dea in judecata scoala.

Cu toate acestea, seful completului de 3 in cadrul Tribunalului din Jakarta de Sud, judecatorul Haswandi, a mai declarat ca reclamantii "nu au putut oferi informatii clare cu privire la cand si cum" s-au intamplat abuzurile.

Harry Ponto, avocatul Scolii Interculturale din Jakarta, ce a sustinut ca intregul caz este o fabricatie a parintilor copilului, a salutat hotararea considerand-o drept o dovada cum ca niciun copil nu a fost abuzat vreodata in cadrul scolii.

Reclamantii din acest caz nu mai traiesc in Indonezia. Intr-unul din raspunsurile sale, tatal a declarat urmatoarele: "Noi nu ne simtim tratati incorect pe urma hotararii, dar da, vom vom face apel." "Principalul nostru motiv pentru apel este sa ne asiguram ca toti cei implicati in acest caz vor fi trasi la raspundere pentru actiunile lor", a mai adaugat acesta.