Copiii imigrantilor din Ungaria se confrunta cu o noua forma de discriminare, dupa ce primarul districtului VIII al Budapestei, Mate Kocsis, a inchis, saptamana trecuta, un parc pentru a-i descuraja pe refugiati sa se joace in zona, relateaza site-ul politics.hu.

Parcul Papa Ioan Paul al II-leaFoto: Google Maps

Kocsis, purtatorul de cuvant al partidului lui Viktor Orban, a sustinut intr-o postare pe Facebook ca piata Papa Ioan Paul al II-lea a fost complet distrusa de imigranti. Acestia ar fi instalat corturi si amenajat focuri in zona.

Politicianul afirma ca parcul este plin de excremente umane, iar imigrantii se aduna in acel loc neamenajat pentru ca este in apropierea caii ferate. Potrivit lui Kocsis, contribuabilii maghiari ar fi obligati sa plateasca pentru distrugerile facute de imigranti.

Potrivit site-ului politics.hu, sute de refugiati au folosit zona pietei Papa Ioan Paul al II-lea ca tabara temporara pentru mai multe saptamani. Insa, imigrantii nu au cauzat probleme in zona, iar localnicii au venit chiar in ajutorul lor, distribuind apa si mancare in tabara.

Consiliul districtului VIII a sustinut, joi, ca parcul a fost inchis de catre compania metropolitana de horticultura, nu de catre primarul Mate Kocsis.

Informatii de background

Ministrul de externe maghiar, Peter Szijjarto, a declarat, la inceputul acestei luni, ca peste 100.000 de imigranti au patruns pe teritoriul Ungariei de la inceputul anului 2015.

In iunie, HotNews.ro scria despre amenintarea premierului Viktor Orban de a inchide complet frontiera cu Serbia pentru a stopa afluxul de refugiati.

Ungaria este statul din UE, dupa Suedia, care gazduieste cel mai mare numar de refugiati, in raport cu populatia sa.