SCel putin un manifestant a fost ranit duminica seara dupa ce mai multe focuri de arma au fost trase in timpul ciocnirilor dintre manifestanti si fortele de ordine in localitatea americana Ferguson. Mai multe persoane au iesit duminica in strada in orasul din statul central Missouri in cadrul unei manifestari in memoria lui Michael Brown, tanarul de culoare impuscat de un politist alt in urma cu un an, relateaza AFP.

Un jurnalist AFP a auzit o duzina de focuri de arma si a vazut un manifestant plin de sange si intins pe jos.

Politia din St. Louis County a scris pe Twitter ca "mai multe focuri de arma" si mass-media locala a relatat ca o persoana a fost dusa la spital.

Amintim ca departamentul american al Justitiei a deci in luna martie sa nu il puna sub acuzare pe un agent de politie din orasul Ferguson care a impuscat mortal un adolescent de culoare, un caz care a generat proteste violente. Procurorii americani au stabilit ca agentul de politie Darren Wilson nu trebuie inculpat in cazul impuscarii mortale a adolescentului Michael Brown, care avea 18 ani.

Incidentul mortal a avut loc pe 9 august 2014 in orasul Ferguson (statul Missouri). Procurorii au stabilit ca agentul de politie a actionat in legitima aparare, temandu-se pentru viata sa. Cazul a generat proteste violente in Statele Unite timp de cateva saptamani.