Un pilot al companiei aeriene letone Air Baltic si trei membri ai echipajului au fost dati jos din avion sambata, inainte de decolarea unei curse de la Oslo catre Grecia, dupa ce au picat testul de alcoolemie, a anuntat politia norvegiana, citata de AFP. Cele 4 persoane au fost retinute de autoritati.

Air BalticFoto: airbaltic.com

"Rezultatele testelor de alcoolemie au confirmat ca patru dintre cei cinci membri ai echipajului (...) aveau o concentratie a alcoolului din sange peste limita legala - de 0,2 la mie", a declarat pentru AFP Edith Ek Sorensen, procurorul politiei din Romerike.

Pilotul, copilotul si doua asistente de zbor - cu totii originari din Letonia si angajati ai Air Baltic - au fost retinuti si dusi la spital pentru teste de sange care sa confirrme rezultatele testelor de alcoolemie.

Politia a actionat dupa ce a primit un apel anonim, in jurul orei locale 4:00 (ora 2:00 GMT / 5:00 ora Romaniei), a precizat Edith Ek Sorensen.

Potrivit cotidianului norvegian Dagbladet, este vorba despre o cursa charter operata de compania norvegiana Startour, cu destinatia Chania (Grecia), si cu 109 pasageri la bord.

Cele 4 persoane retinute risca pana la 2 ani de inchisoare daca sunt gasite vinovate.