James Holmes, autorul atacului armat comis in iulie 2012 intr-un cinematograf din Aurora, Colorado, soldat cu moartea a 12 persoane si ranirea altor 70, a scapat de pedeapsa cu moartea si va fi condamnat la inchisoare pe viata, fara posibilitate de eliberare conditionata.

James Holmes, The JokerFoto: Agerpres/AP

Decizia a fost luata vineri de catre un juriu din Colorado, format din noua femei si trei barbati, care, dupa sapte ore de deliberari, desfasurate pe parcursul a doua zile, nu au reusit sa ajunga la un verdict unanim privind pedeapsa cu moartea.

James Holmes va primi, astfel, o condamnare la inchisoare pe viata, fara posibilitate de eliberare conditionata, potrivit BBC. Verdictul final urmeaza sa fie pronuntat oficial intr-o sedinta ulterioara.

Luna trecuta, James Holmes, acum in varsta de 27 de ani, a fost gasit vinovat de omucidere, in procesul in care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Juriul a respins, astfel, varianta unei pierderi temporare a sanatatii mintale, invocata de aparatorii inculpatului.

Pe 20 iulie 2012, James Holmes a patruns intr-un cinematograf din Aurora, periferia Denverului, si a deschis focul asupra publicului in timpul unei proiectii de noapte a filmului "Batman - The Dark Knight rises", ucigand 12 persoane si ranind alte 70.

Masacrul de la Aurora a avut loc inaintea unui alt atac sangeros, pe 14 decembrie, la o scoala elementara din Newtown, in statul Connecticut (nord-vest), in care au fost ucisi 20 de copii.