Administratia Statelor Unite ofera o recompensa de cinci milioane de dolari pentru informatii care vor conduce la capturarea liderului interlop mexican Joaquin Guzman, evadat dintr-un penitenciar din Mexic pe 22 iulie, informeaza BBC News online, citat de Mediafax.

Joaquin "El Chapo" GuzmanFoto: Captura YouTube

Guzman este unul dintre cei mai cautati interlopi, fiind liderul cartelului Sinaloa, principala organizatie care trimite cocaina, heroina si metamfetamine in Statele Unite.

Chuck Rosenberg, seful Administratiei americane antidrog (DEA), crede ca Joaquin Guzman se afla inca in Mexic, cel mai probabil in statul Sinaloa, situat in nord-vestul tarii.

Imediat dupa evadare, autoritatile mexicane au anuntat ca ofera o recompensa de 3,8 milioane de dolari pentru informatii care sa conduca la arestarea liderului interlop.

Potrivit lui Rosenberg, autoritatile din Statele Unite colaboreaza strans cu cele din Mexic pentru capturarea luiJoaquin Guzman, alias El Chapo, evadat pe 12 iulie din Penitenciarul mexican Altiplano printr-un tunel cu lungimea de 1,5 kilometri.