Un blogger care pleda pentru laicitate a fost ucis vineri cu lovituri de maceta la Dacca, a patra crima de aceasta natura in Bangladesh, de la inceputul anului, scrie AFP.

Niloy Chkrabarti, care scria sub pseudonimul Niloy Neel, a fost ucis in apartamentul sau de un comando de agresori inarmati cu macete, potrivit Retelei de bloggeri si militanti din Bangladesh.

"Au patruns in apartamentul sau de la etajul 5, au indepartat-o pe prietena lui si l-au ucis cu lovituri de macesta. Se afla pe o lista cu tine a militantilor islamisti", a declarat responsabilul acestei retele, Imran H. Sarker.

Politia a confirmat moartea tanarului, fara a putea explica motivele acestui atac.

"Sase persoane au batut la usa sa, pretextand ca vor sa inchirieze un apartament. Doi l-au dus intr-o camera unde l-au masacrat", a declarat Muntashirul Islam, comisar adjunct de politie.

Este al patrulea blogger ucis in Bangladesh in acest an.

In mai, Ananta Bijoy Das, un blogger ateu, a fost ucis tot de un comando inarmat cu macete.

Das scria pentru Mukto-Mona (Gandire libera), un site condus anterior de un blogger american originar din Bangladesh, Avijit Roy, el insusi asasinat in februarie, la Dacca.

Fost moderator pe Mukto-Mona, Roy era un fervent sustinator al laicitatii in Bangladesh, tara laica dar unde 90% dintre cei 160 de milioane de locuitori sunt musulmani.

Un alt blogger, Washiqur Rahman, a fost ucis cu lovituri de cutit in martie la Dacca.

Dupa asasinarea lui Das, gruparea islamista fundamentalista Ansarullah Bangla Team (ABT) a fost interzisa.