In atacul din centrul statului Mali au murit 11 persoane, la cele opt victime anuntate vineri adaugandu-se inca un soldat si trei cadavre gasite sambata dupa ce fortele speciale au luat cu asalt hotelul in care presupusii militanti islamisti mai tineau patru ostatici. Un cetatean ucrainean reusise sa scape vineri dupa-amiaza.

UPDATE 16.23 Cei trei ostatici gasiti morti in hotel erau din Africa de Sud, Rusia si Ucraina. Numarul total al victimelor este acum de 12, cinci soldati, patru atacatori si cei trei ostatici - Reuters

UPDATE 11.15 Fortele speciale din Mali, sprijinite de soldati francezi au pus capat sambata asediului, eliberand patru ostatici ai celor despre care se crede ca sunt militanti islamisti. Un purtator de cuvant al armatei a spus ca au fost gasite si trei cadavre in hotel. - Reuters

UPDATE 4:15 AFP: un numar de ostatici eliberati, cinci straini fiind evacuati. Inca nu se stie nationalitatea strainilor eliberati. (surse militare).

"Nu putem spune ca totul s-a terminat, dar un numar de ostatici au fost eliberati de fortele militare desfasurate la hotel".

UPDATE 23:53 Un cetatean ucrainean a reusit sa scape vineri dupa-amiaza din hotelul atacat de mai multi barbati inarmati in timpul diminetii la Sevare in centrul Mali, potrivit unei surse militare, citata de AFP.

UPDATE 21.42. Islamistii au luat circa zece ostatici. "Barbatii inarmati s-au retras in hotelului si i-au luat ostatici pe cei care erau inauntru. Armata cauta o solutie, a declarat purtatorul de cuvant al armatei, citat de Reuters.

Numarul mortilor rezultati din atac si din lupta cu fortele armatei ce a urmat a ajuns la opt, cinci soldati si trei militanti, a adaugat acesta.

De asemenea, Ambasada Rusiei a confirmat ca cetateni rusi sunt captivi in interiorul hotelului.

UPDATE 17.36 Cel putin sapte persoane au murit in atacul din de vineri din centrul statului Mali in hotelul ce era folosit de personalul ONU, dar informatiile privind rapirea a trei piloti rusi au fost negate de ambasada Rusiei.

"Lista victimelor a crescut, acum sunt sapte morti, inclusiv patru soldati din Mali, doi teroristi si un cetatean alb strain. Se pare ca au fost rapiti trei piloti rusi", a declarat Souleymane Maiga, purtator de cuvant al armatei din Mali.

Amabasada Rusiei a anuntat ulterior ca informatiile privind rapirea a celor trei piloti nu sunt adevarate.

Stirea initiala, publicata la 13.03:

Un atac este in curs de desfasurare intr-un hotel din Sevare, in centrul Mali, unde cel putin o persoana a murit, potrivit unor surse militare citate de AFP.

Atacatorii au intrat in acest hotel situat la peste 620 km nord de Bamako vineri dimineata, iar "Fama (Fortele armate) au inchis zona", a declarat o sursa militara.

"Atacul este in continuare in curs", a declarat o alta sursa. Un cadavru se afla in fata hotelului, au declarat alte doua surse.