Grecia a rambursat joi 186,3 milioane de euro FMI evitand o noua incetare de plati fata de aceasta institutie, in timp ce se poarta negocieri asupra unui al treilea plan de ajutor pentru tara, potrivit Agerpres.

"Grecia a platit interesele datorate FMI astazi", a declarat un purtator de cuvant al Fondului Monetar International (FMI) intr-un comunicat.

Este prima data de la inceputul lunii iunie cand Grecia, in mari dificultati financiare, onoreaza o rambursare fata de FMI la timp, noteaza AFP.

Dupa ce a cerut o amanare, tara a intrat in cele din urma la 30 iunie in incapacitate de plata fata de Fond, unul dintre creditorii ei internationali din 2010 alaturi de europeni.

O noua scadenta nu a putut fi onorata de Atena la jumatatea lunii iulie, ridicand plata arieratelor tarii fata de FMI la 2 miliarde de euro.

Un imprumut de urgenta al europenilor a fost cu toate acestea permis Atenei la 20 iulie pentru a-si reglementa datoria fata de FMI si a putea pretinde din nou ajutorul financiar al institutiei.

Reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene (BCE) sunt la Atena de o saptamana pentru a stabili un plan de ajutor de peste 80 de miliarde de euro ce ar trebui finalizat inainte de 20 august.

Fondul a avertizat insa ca nu va mai acorda alt imprumut Atenei atat timp cat nu accepta un plan de reforme complet si europenii nu consimt o relaxare a datoriei Greciei, care se ridica la aproximativ 320 miliarde de euro.