Alexis Tsipras a declarat miercuri ca Grecia este aproape de incheierea unei intelegeri in cadrul acordului de bailout, despre care premierul grec spune ca va pune capat speculatiilor despre prezenta tarii sale in zona euro, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Suntem in faza finala a ajungerii la un acord cu institutiile… In ciuda dificultatilor pe care le intampinam speram ca acest acord va incheia incertitudinea privind viitorul Greciei si al zonei euro”, a spus Tsipras in cadrul unei vizite pe care a facut-o la ministerul elen al agriculturii.

Grecia si creditorii sai, care negociaza al treilea plan de salvare, in valoare de cateva zeci de miliarde de euro, au convenit lunica reforma pensiilor sa vizeze doar persoanele care au iesit la pensie incepand de la sfarsitul lunii iunie, potrivit unor oficiali eleni, informeaza Reuters.

Atunci cand creditorii au acceptat, in iulie, sa negocieze un acord de asistenta financiara in valoare de 86 de miliarde de euro, care sa permita Greciei sa revina pe linia de plutire si sa ramana in zona euro, Guvernul grec s-a angajat sa puna in aplicare reforme de amploare pana la sfarsitul lui octombrie