Cutia care contine fragmentul aparatului Boeing 777 gasit saptamana trecuta pe o plaja de pe insula franceza Reunion va fi deschisa miercuri, intr-un laborator militar din Toulouse (sud-vestul Frantei), unde va fi analizat, la 16 luni de la misterioasa disparitie a zborului MH370, scrie AFP.

Analiza fragmentelor, si confirmarea ca provin chiar de la aparatul Malaysia Airlines MH370 disparut martie 2014 deasupra Oceanului Indian, ar putea ajuta clarificarea uneia dintre cele mai mari enigme ale istoriei aviatiei civile.

Potrivit unor experti, fragmentul corespunde unui eleron de Boeing 777, un flaps de pe aripile avionului pe care pilotii il actioneaza la decolare sau la aterizare.

Constructorul american Boeing a anuntat ca va trimite o echipa tehnica in Franta, pentru a lua parte la expertiza, la care urmeaza sa participe si reprezentanti ai Malaysiei.

De asemenea, mai multe bucati dintr-o valiza de culoare maro, gasite saptamana trecuta in apropierea fragmentului de epava, vor fi expertizate intr-un laborator al jandarmeriei situat in apropiere de Paris, potrivit Parchetului francez.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care asigura zborul 370 (MH370) de la Kuala Lumpur la Beijing a disparut de pe radare pe 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord. Justiţia de la Paris s-a sesizat deoarece patru dintre victime sunt francezi.