O "linie verde" telefonica cu scopul de a impiedica oamenii sa adere la gruparea militanta Statul Islamic (SI) a fost lansata in Rusia, a anuntat luni Camera Civica a tarii, relateaza agentia Xinhua, citat de Agerpres.

Rusii care se tem ca membri ai familiilor lor ar fi sub amenintare sau recrutati de SI isi vor putea adresa preocuparile Camerei Civice a Federatiei Ruse prin telefon sau in scris, a declarat serviciul de presa al Camerei.

Camera va analiza toate cererile in coordonare cu psihologi profesionisti, Comitetul National Antiterorist al Rusiei si organele de aplicare a legii.

Potrivit autoritatilor ruse, in jur de 2.000 de cetateni rusi lupta in prezent pentru SI.

Duminica, Comitetul National Antiterorist a anuntat ca politia rusa a ucis opt militanti care au jurat credinta SI in Caucazul de Nord.

Sambata, un student de 26 de ani din Caucazul de Nord a fost retinut in Turcia dupa ce a incercat sa treaca granita in Siria, chipurile pentru a se alatura SI, aminteste Xinhua.

In iunie, o studenta rusoaica de 19 ani, suspectata ca incerca sa treaca in Siria pentru a se alatura SI, a fost retinuta la granita turco-siriana.