Proprietarii care inchirieaza locuintele imigrantilor clandestini vor putea fi condamnati la inchisoare, potrivit unei propuneri legislative a guvernului britanic, care incearca din nou sa isi arate fermitatea in acest dosar foarte sensibil in regat, scrie AFP.

Aceasta masura, care prevede ca proprietarii care nu verifica situatia legala a chiriasilor risca pana la 5 ani de inchisoare, va fi inclusa in noul proiect de lege privind imigratia care va fi prezentat de guvern in toamna acestui an, a anuntat luni Greg Clark, secretar de stat pentru comunitati si afaceri locale.

Proiectul de lege pevede si amenzi pentru proprietari. Se discuta de asemenea despre posibilitatea confiscarii salariilor pentru muncitorii clandestini, intr-o tara in care subiectul imigratiei este una dintre principalele preocupari.

Tentativa a mii de migranti de a traversa tunelul de sub Canalul Manecii pentru a ajunge in Marea Britanie a aprins din nou dezbaterea, in timp ce tabloidele britanice acuza Franta de incompetenta.