Aproximativ 1.700 de incercari de patrundere ale unor imigranti ilegali in tunelul sub Canalul Manecii, in apropiere de Calais, au fost numarate in noaptea de duminica spre luni, iar un membru CRS a fost ranit la nivelul fetei cu pietre, potrivit unei surse din politie, relateaza AFP , citata de Mediafax.

Dintre aceste 1.700 de incercari, 1.000 au fost "respinse" de catre fortele de ordine in apropiere de incinta tunelului, iar alte 700 au fost "interceptate" in incinta, a precizat sursa citata. Zilele trecute autoritatile nu au facut aceasta distinctie.

Un membru al fortelor antirevolta si de rezervisti Compagnies Republicaines de Securite (CRS) a fost ranit "la (nivelul) fetei si capului" dupa ce s-a aruncat cu balast dintre sine in el, afirma sursa din cadrul politiei.

Ranitul a fost transportat la spital pentru a-i fi puse copci, iar autorul atacului cu pietre, un imigrant sudanez, a fost retinut.

Tunelul de sub Canalul Manecii este luat cu asalt, de mai multe saptamani, de catre imigranti care sunt pregatiti sa faca totul pentru a ajunge in Marea Britanie, tara pe care o considera un fel de "Eldorado".

In noptile de vineri spre sambata si de sambata spre duminica numarul incercarilor de patrundere a scazut la 300 si, respectiv, 400, dupa ce au ajuns la peste 1.000 la mijlocul saptamanii.

Parisul si Londra si-au reafirmat duminica, intr-o declaratie comuna, hotararea de a solutiona problema imigrantilorcare incearca sa ajunga in Marea Britanie de la Calais, dupa o saptamana marcata de o serie de incercari masive de patrundere in tunelul de sub Canalul Manecii