Un marocan in varsta de 27 de ani a murit asfixiat, dupa ce s-a ascuns intr-o valiza la bordul unui feribot, in timp ce incerca sa patrunda ilegal in Spania, a anuntat luni Garda civila, citata de AFP.

Fratele sau, in varsta de 34 de ani, se imbarcase legal, cu masina sa, la bordul feribotului care asigura o cursa Melilla (enclava spaniola in Maroc) si Almeria (sudul Spaniei). Acesta a incercat sa-l introduca clandestin pe fratele sau in Spania, ascunzandu-l in masina, a declarat un purtator de cuvant al Garzii civile.

In timpul calatoriei, a descoperit ca fratele sau nu mai respira si a avertizat echipajul, dar incercarile de resuscitare au fost in zadar.

Barbatul a fost arestat si acuzat de omor involuntar.

La inceputul lui mai, un baietel ivorian de 8 ani a fost descoperit intr-o valiza la punctul de frontiera dintre Maroc si Ceuta. Fratele sau a incercat sa-l introduca clandestin, deoarece salariul sau era prea mic pentru a cere un permis de sejur pentru copil.

Imaginile cu raze X ale copilului, ascuns in pozitie fetala, au starnit indignare in Spania. Copilul a obtinut in cele din urma un permis provizoriu de sejur si si-a regasit parintii.